PRZEPISY

Wątrobiane kluski do zupy

Wątrobiane kluski do zupy

przepis,fotoprzepis,wątróbka z kurczaka,kasza manna,Dodatki do zup,Bezlaktozowe

Dodatki do zup

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

jajka kurze2sztuki
kasza manna100gramów
sól-
woda-
wątróbka z kurczaka150gramów

 

Przepis

1. 

wątróbka z kurczaka 150 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Wątróbkę drobiową, albo wieprzową pozbawiamy błon, myjemy i kroimy na drobno.

2. 

Dodajemy jajka i mieszamy.

3. 

Jeśli chcemy mieć kluski bez większych czy mniejszych kawałków wątróbki, możemy zmiksować wątróbkę blenderem.

4. 

kasza manna 100 gramów

Dodajemy kaszę. Ciasto na chwilę odstawiamy, kasza nabrzmieje.

5. 

woda  sól

W garnku doprowadzamy do wrzenia wodę z solą i łyżeczką wkładamy do niej kluski.

6. 

Kluski gotujemy około 10 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się