PRZEPISY

Twarogowo - kakaowe ciasto

Twarogowo - kakaowe ciasto

Delikatne twarogowe nadzienie orzeźwione cytryną na kakaowym spodzie i mamy doskonałe proste ciasto.

przepis,fotoprzepis,kakao proszek,twaróg mielony,twaróg granulowany,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku38gramów
cukier kryształ220gramów
cukier kryształ4łyżki
jajka kurze5sztuk
kakao proszek2łyżki
masło-
mleko tłuste 3,5%250mililitrów
mąka luksusowa pszenna T550320gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy250mililitrów
proszek do pieczenia3łyżeczki
sok z cytryny50mililitrów
twaróg granulowany250gramów
twaróg mielony250gramów

 

Przepis

1. Kakaowe ciasto

mąka luksusowa pszenna T550 320 gramów  cukier kryształ 220 gramów  olej słonecznikowy 250 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki  kakao proszek 2 łyżki  proszek do pieczenia 3 łyżeczki

W głębokiej misce wszystkie wymienione składniki dokładnie mieszamy.

2. Twarogowe nadzienie

twaróg mielony 250 gramów  twaróg granulowany 250 gramów  budyń waniliowy w proszku 38 gramów  jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki  sok z cytryny 50 mililitrów

W drugiej misce dobrze mieszamy składniki na nadzienie.

3. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na tort natłuszczamy masłem i posypujemy mąką.

4. 

Kakaowe ciasto wlewamy do formy.

5. 

Na wierzch łyżką kładziemy twarogowe nadzienie, ale nie aż po same brzegi.

6. 

Łyżką delikatnie nadzienie zamieszamy, aby po upieczeniu zrobił się marmurkowy efekt.

7. 

Pieczemy 45 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie