PRZEPISY

Twarogowe knedle

Twarogowe knedle

Twarogowe knedle babuni.

przepis,fotoprzepis,miękki twaróg,mąka luksusowa pszenna T550,Słodkie dania

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Kategorie

Słodkie dania  

 

Składniki

Składniki

cukier puder-
dżem truskawkowy-
jajka kurze1sztuka
masło60gramów
miękki twaróg250gramów
mąka luksusowa pszenna T550125gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie twarogowego ciasta

miękki twaróg 250 gramów  masło 60 gramów  jajka kurze 1 sztuka  mąka luksusowa pszenna T550 125 gramów

Twaróg, masło i jajko ubijamy. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.

2. Formujemy knedle

Z twarogowego ciasta formujemy knedle, które gotujemy we wrzącej wodzie.

3. Podajemy

masło  cukier puder  dżem truskawkowy

Podajemy ciepłe, polane roztopionym masłem, posypane cukrem pudrem z dodanym dżemem truskawkowy na talerzu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie