PRZEPISY

Tort Pawłowej

Tort Pawłowej

Prosty przepis na doskonały tort na piankowej bazie, nazwany na cześć rosyjskiej tancerki Anny Pawłowej. Ma chrupiący wierzch a w środku jest miękki i lekki.

przepis,fotoprzepis,białko jajka,cukier kryształ,śmietana do ubijania (30-33%),borówki,truskawki,Torty,Bezglutenowe

Torty

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
borówki100gramów
cukier kryształ210gramów
cukier puder½łyżki
cukier waniliowy40gramów
ocet jabłkowy1łyżka
skrobia kukurydziana1łyżka
truskawki100gramów
śmietan-fix1sztuka
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

białko jajka 4 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

2. 

cukier kryształ 210 gramów  cukier waniliowy 40 gramów  ocet jabłkowy 1 łyżka  skrobia kukurydziana 1 łyżka

Do piany dodajemy cukier, ocet a następnie skrobię kukurydzianą.

3. 

Krem rozcieramy na papierze do pieczenia na okręgu tortownicy, tak by brzegi były wyższe niż część środkowa.

4. 

Pieczemy w 100°C około godziny i 30 minut. Piekarnik nie otwieramy tylko zostawiamy w nim spód do wychłodnięcia razem z piekarnikiem (około 2 godziny).

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 1 sztuka  cukier puder ½ łyżki

Ubijamy śmietanę ze śmietaną fix i odrobiną cukru.

6. 

borówki 100 gramów  truskawki 100 gramów

Na spód dajemy bitą śmietanę a na wierzch układamy borówki i na drobno pokrojone truskawki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie