PRZEPISY

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym

Przepis na tajską zupę Tom Kha Gai z kokosowym mlekiem i mięsem z kurczaka.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,kokosowe mleko,pieczarki,kolendra,Zupy mięsne,,Kuchnia tajska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Kuchnia tajska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżka
galanga25gramów
kokosowe mleko250mililitrów
kolendra-
pieczarki150gramów
piersi z kurczaka500gramów
pikantny sos chili1łyżeczka
sok z cytryny½decylitra
sos rybny2łyżki
trawa cytrynowa1sztuka
woda½litra

 

Przepis

1. 

woda ½ litra  galanga 25 gramów  trawa cytrynowa 1 sztuka

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy na drobno pokrojoną galangę i trawę cytrynową pokrojoną wzdłuż na 3-4 cm kawałki.

2. 

piersi z kurczaka 500 gramów

Mięso z piersi z kurczaka kroimy na cienkie plasterki w poprzek mięśni szkieletowych i dodajemy do garnka gdy woda zacznie wrzeć.

3. 

kokosowe mleko 250 mililitrów  pikantny sos chili 1 łyżeczka  sos rybny 2 łyżki  sok z cytryny ½ decylitra  cukier kryształ 1 łyżka  pieczarki 150 gramów

Dodajemy wymienione składniki i często mieszając gotujemy 10-15 minut.

4. 

kolendra

Na koniec dodajemy listki kolendry.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie