Stekowy sos z grzybami
Delikatny sos śmietanowy z oszałamiającym smakiem grzybów.
przepis,fotoprzepis,suszone grzyby,crème fraîche,Wołowina,Bezglutenowe
Wołowina
Składniki
Składniki
crème fraîche | 2 | łyżki | |
pieprz biały mielony | - | ||
suszone grzyby | 5 | gramów | |
sól | - | ||
woda | 150 | mililitrów |
Przepis
1.
woda 150 mililitrów • suszone grzyby 5 gramów
Garść suszonych grzybów gotujemy 15 minut w wodzie na patelni. Jeśli mamy suszone młode podgrzybki, jest to tylko nasz plus.
2.
sól • pieprz biały mielony • crème fraîche 2 łyżki
Delikatnie solimy, pieprzymy i dodajemy kwaśną śmietanę.
3.
Na delikatnym ogniu podgrzewamy i mieszamy gładki sos z kawałkami grzybów.
Smacznego!