PRZEPISY

Smażone filety z kurczaka

Smażone filety z kurczaka

Klasyczne filety z kurczaka podajemy z ziemniaczanym puree, ziemniaczaną sałatką, ryżem ... albo tylko z chlebem i ogórkiem.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Kurczak  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta-
jajka kurze3sztuki
mleko półtłuste 1,5%50mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750-
olej słonecznikowy-
piersi z kurczaka1000gramów
sól-

 

Przepis

1. Filety z kurczaka

piersi z kurczaka 1000 gramów

Piersi z kurczaka przekrawamy na połowę i lekko wyklepujemy.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów  sól  mąka chlebowa pszenna T750  bułka tarta

Jajka roztrzepujemy z mlekiem i solą. Przygotowujemy sobie mąkę i bułkę tartą. Mięso z kurczaka solimy.

3. 

Filet obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.

4. 

olej słonecznikowy

Na patelni rozgrzewamy olej i filety smażymy 10 minut pod przykryciem, odkrywamy, przewracamy kotlety i smażymy na drugiej stronie 10 minut. Po otoczeniu filetów patelnię już nie przykrywamy przykrywką.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie