PRZEPISY

Smażona wątróbka z królika

Smażona wątróbka z królika

Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.

przepis,fotoprzepis,cebula,wątróbka z królika,Zajęcze i królicze mięso,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Zajęcze i królicze mięso

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
koper¼łyżeczki
majeranek½łyżeczki
olej słonecznikowy3łyżki
tymianek¼łyżeczki
wątróbka z królika200gramów

 

Przepis

1. 

olej słonecznikowy 3 łyżki  cebula 150 gramów

Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i na złoty kolor ją smażymy.

2. 

wątróbka z królika 200 gramów  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  majeranek ½ łyżeczki  koper ¼ łyżeczki  tymianek ¼ łyżeczki

Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy ją do cebuli. Mieszamy, posypujemy pieprzem, majerankiem, suszonym koperkiem i tymiankiem. Często mieszając smażymy kilka minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie