swiatwemnie.pl

Smażona wątróbka z królika

Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 15 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

olej słonecznikowy 3 łyżki  cebula 150 g

Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i na złoty kolor ją smażymy.

2. 

wątróbka z królika 200 g  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  majeranek ½ łyżeczki  koper ¼ łyżeczki  tymianek ¼ łyżeczki

Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy ją do cebuli. Mieszamy, posypujemy pieprzem, majerankiem, suszonym koperkiem i tymiankiem. Często mieszając smażymy kilka minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się