PRZEPISY

Słodko kwaśna mleczna zupa fasolowa

Słodko kwaśna mleczna zupa fasolowa

Ulubiona gęsta mleczna fasolowa zupa. Podajemy z masłem, które znacznie złagodzi smak.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,fasola biała sterylizowana,mleko tłuste 3,5%,Zupy z roślin strączkowych

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ2łyżki
fasola biała sterylizowana500gramów
kminek mielony-
mleko tłuste 3,5%1
mąka chlebowa pszenna T7501.5łyżki
ocet3łyżki
sól2łyżeczki
woda1
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 500 gramów  woda 1 L  sól 2 łyżeczki  cukier kryształ 2 łyżki

Ziemniaki obieramy, kroimy na kostki i gotujemy w słodko - słonej wodzie.

2. 

fasola biała sterylizowana 500 gramów

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy odcedzoną fasolę z konserwy.

3. 

mleko tłuste 3,5% 1 L

Dolewamy 3/4 z przygotowanego mleka i zupę doprowadzamy do wrzenia.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 1.5 łyżki  ocet 3 łyżki  kminek mielony

Zupę posypujemy kminkiem. Do reszty mleka dodajemy mąkę i zasmażkę dodajemy do zupy. Podgotowujemy, odstawiamy z ognia i po łyżce dodajemy octu według smaku. Zupę możemy jeszcze według smaku dosłodzić.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie