PRZEPISY

Serowo - szynkowy makaron

Serowo - szynkowy makaron

Kremowy makaron z delikatnym serowym sosem i szynkowymi paseczkami.

przepis,fotoprzepis,szynka wieprzowa,ser Ementaler,Makarony,Kuchnia włoska

Makarony

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula80gramów
czosnek1
makaron - Bucatini200gramów
mleko półtłuste 1,5%1.5decylitra
oliwa2łyżki
ser Ementaler60gramów
szynka wieprzowa150gramów

 

Przepis

1. 

oliwa 2 łyżki  cebula 80 gramów  czosnek 1 s

Jedną mniejszą cebulkę kroimy na drobno i smażymy na oliwie z oliwek z ząbkiem czosnku.

2. 

szynka wieprzowa 150 gramów

Dodajemy na paski pokrojoną szynkę. Idealnie troszkę wędzoną.

3. 

ser Ementaler 60 gramów

Ser kroimy na mniejsze kawałki i roztapiamy w mieszance na patelni.

4. 

mleko półtłuste 1,5% 1.5 decylitra

Rozcieńczamy całą mieszankę mlekiem na kremową konsystencję. Po podaniu temperatura sosu troszkę spadnie i jeszcze troszkę zgęstnieje, także nie szkodzi jak się wam podczas gotowania będzie wydawać troszkę rzadka.

5. 

makaron - Bucatini 200 gramów

Bucatini przygotowujemy według instrukcji. Gotowy przepłukujemy wodą i dodajemy do mieszanki na patelni.

6. 

Wszystko razem dobrze mieszamy i możemy serwować.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie