PRZEPISY

Segedyński gulasz

Segedyński gulasz

Doskonałe klasyczne danie kuchni węgierskiej. Podajemy z knedlem.

przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,kiszona kapusta,Wieprzowina,Kuchnia węgierska

Wieprzowina

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula200gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
kiszona kapusta1000gramów
kminek½łyżeczki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
mleko półtłuste 1,5%400mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
olej słonecznikowy20mililitrów
sól1łyżeczka
słodka śmietana do gotowania200mililitrów
woda300mililitrów
łopatka wieprzowa500gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

cebula 200 gramów  olej słonecznikowy 20 mililitrów  łopatka wieprzowa 500 gramów

Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na oleju albo smalcu. Mięso wieprzowe myjemy, kroimy w kostki i dodajemy do cebuli.

2. 

sól 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  kminek ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Jak mięso naciągnie dosypujemy przyprawy i sól, wymieszamy, podlejemy wodą i pod przykrywką dusimy 45 minut.

3. 

kiszona kapusta 1000 gramów  woda 300 mililitrów

Z kiszonej kapusty zlewamy wodę a kapustę dodajemy do mięsa. Podlejemy zimną wodą. Wymieszamy i wszystko razem dalej dusimy pod przykrywką przez 15 minut.

4. Śmietanowo - mleczna zasmażka

mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  słodka śmietana do gotowania 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

W mleku mieszamy śmietanę i mąkę. Wyciąg dolewamy do kapusty z mięsem, dobrze mieszamy i często mieszając doprowadzamy do wrzenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie