PRZEPISY

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Łatwa i szybka sałatka, gdy na zewnątrz wyszło słoneczko a my nie mamy czasu na gotowanie.

przepis,fotoprzepis,makaron - Fusilli (spirale),tuńczyk w oleju roślinnym,kulki mozzarelli,kukurydza konserwowa,Sałatki rybne,Bezlaktozowe

Sałatki rybne

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
kukurydza konserwowa200gramów
kulki mozzarelli125gramów
makaron - Fusilli (spirale)200gramów
pomidory2sztuki
sól-
tuńczyk w oleju roślinnym185gramów

 

Przepis

1. 

makaron - Fusilli (spirale) 200 gramów  pomidory 2 sztuki  tuńczyk w oleju roślinnym 185 gramów  kulki mozzarelli 125 gramów  kukurydza konserwowa 200 gramów  czarny pieprz mielony  sól

Gotujemy makaron, zlewamy wodę i dodajemy troszkę oleju. Do makaronu dodajemy tuńczyka z zalewą, na kostki pokrojone pomidory, mozzarellę, kukurydzę, dosalamy i dopieprzamy do smaku. Przed zjedzeniem wyciągamy z lodówki na pół godziny, żeby sałatka nie była zbyt zimna.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie