PRZEPISY

Ryżowy makaron z mięsem wieprzowym i grzybami shiitake

Ryżowy makaron z mięsem wieprzowym i grzybami shiitake

Proste danie na japoński sposób.

przepis,fotoprzepis,ryżowy makaron,grzyby shiitake suszone,Udo wieprzowe,korzeń imbiru,Makarony,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe250gramów
cebula100gramów
czarny pieprz mielony-
czosnek3ząbki
grzyby shiitake suszone10sztuk
korzeń imbiru10gramów
olej słonecznikowy2łyżki
ryżowy makaron250gramów
sos sojowy-

 

Przepis

1. 

ryżowy makaron 250 gramów

Makaron wkładamy na 7 minut do gorącej wody. Po tym jak makaron odcedzimy, przepłukujemy go zimną wodą.

2. 

grzyby shiitake suszone 10 sztuk  olej słonecznikowy 2 łyżki  cebula 100 gramów  Udo wieprzowe 250 gramów  czosnek 3 ząbki  korzeń imbiru 10 gramów  sos sojowy  czarny pieprz mielony

Grzyby odstawiamy na 8 minut w gorącej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę i mięso pokrojone w paski. Od razu jak mięso naciągnie, dodajemy grzyby, przeciśnięty czosnek, na drobno pokrojony imbir. Dusimy do miękkości mięsa. Doprawiamy sojowym sosem i pieprzem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie