PRZEPISY

Placuszki z dżemem

Placuszki z dżemem

Łatwy i szybki sposób na przygotowanie słodkich placuszków według tradycyjnego przepisu.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,dżem owocowy,Słodkie śniadania

Słodkie śniadania

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder4łyżki
dżem owocowy-
jajka kurze3sztuki
masło4łyżki
mleko półtłuste 1,5%½litra
mąka chlebowa pszenna T750350gramów
olej słonecznikowy-
proszek do pieczenia2łyżeczki

 

Przepis

1. 

masło 4 łyżki  mąka chlebowa pszenna T750 350 gramów  cukier puder 4 łyżki  jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% ½ litra  proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masło rozpuszczamy i ostudzamy. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, dodajemy mleko, masło, jajka i wszystko dobrze razem mieszamy.

2. 

olej słonecznikowy  dżem owocowy

Na patelni podgrzewamy troszkę oleju i chochelką nalewamy ciasto tworząc małe placuszki. Placuszki pieczemy z obydwóch stron. Podajemy posmarowane dżemem lub delikatnie posypane cukrem pudrem. Smakują dobrze na ciepło jak i na zimno.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie