PRZEPISY

Piersi z kurczaka zapieczone z serem i śmietaną.

Piersi z kurczaka zapieczone z serem i śmietaną.

Szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na miękkie mięsko ze śmietaną i serem. Odpowiednim dodatkiem może być ryż, ziemniaki na jakikolwiek sposób oraz warzywa.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,śmietana do ubijania (30-33%),ser Gouda,Kurczak,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
czosnek suszony-
musztarda stołowa1łyżeczka
olej słonecznikowy-
piersi z kurczaka500gramów
przyprawa do grilla-
ser Gouda100gramów
sól-
śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 500 gramów  sól  czarny pieprz mielony  przyprawa do grilla  czosnek suszony  musztarda stołowa 1 łyżeczka

Z piersi kurczaka przygotowujemy kotlety, które troszkę ubijamy, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą.

2. 

olej słonecznikowy

Na rozgrzanym oleju kotlety szybko smażymy i wkładamy je do naczynia żaroodpornego.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów

Podlewamy je sosem własnym i śmietaną. Kotlety zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut.

4. 

ser Gouda 100 gramów

Tuż przed końcem pieczenia, posypujemy je startym serem i wkładamy z powrotem na parę minut do piekarnika, aby ser się roztopił.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie