Piersi z kurczaka zapieczone z serem i śmietaną.
Szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na miękkie mięsko ze śmietaną i serem. Odpowiednim dodatkiem może być ryż, ziemniaki na jakikolwiek sposób oraz warzywa.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,śmietana do ubijania (30-33%),ser Gouda,Kurczak,Bezglutenowe
Kurczak
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek suszony | - | ||
musztarda stołowa | 1 | łyżeczka | |
olej słonecznikowy | - | ||
piersi z kurczaka | 500 | gramów | |
przyprawa do grilla | - | ||
ser Gouda | 100 | gramów | |
sól | - | ||
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 500 gramów • sól • czarny pieprz mielony • przyprawa do grilla • czosnek suszony • musztarda stołowa 1 łyżeczka
Z piersi kurczaka przygotowujemy kotlety, które troszkę ubijamy, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą.
2.
Na rozgrzanym oleju kotlety szybko smażymy i wkładamy je do naczynia żaroodpornego.
3.
śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów
Podlewamy je sosem własnym i śmietaną. Kotlety zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut.
4.
ser Gouda 100 gramów
Tuż przed końcem pieczenia, posypujemy je startym serem i wkładamy z powrotem na parę minut do piekarnika, aby ser się roztopił.
Smacznego!