PRZEPISY

Pieczone gnocchi z mięsem drobiowym

Pieczone gnocchi z mięsem drobiowym

Łatwe przygotowanie szybkiego i obfitego obiadu, który wam z pewnością zasmakuje.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Gouda,zielona mrożona fasolka szparagowa,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Kurczak  

 

Składniki

Składniki

Ziemniaczane gnocchi alias Noky przepis400gramów
czarny pieprz mielony1łyżeczka
czosnek1ząbek
olej słonecznikowy1łyżka
piersi z kurczaka300gramów
przyprawa do grilla1łyżeczka
przyprawa warzywna1łyżeczka
ser Gouda100gramów
sos sojowy1łyżka
wędzony boczek100gramów
zielona mrożona fasolka szparagowa150gramów
śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów

 

Przepis

1. 

Ziemniaczane gnocchi alias Noky przepis 400 gramów

Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu albo przygotujcie sobie je w domu według przepisu, który znajdziecie na naszej stronie. Gnocchi przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy do odcieczenia.

2. 

piersi z kurczaka 300 gramów  sos sojowy 1 łyżka  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  przyprawa warzywna 1 łyżeczka  przyprawa do grilla 1 łyżeczka  olej słonecznikowy 1 łyżka

Marynatę przygotowujemy następująco: w większej misce mieszamy olej, czarny pieprz, przyprawę warzywną (wegeta), przyprawę do grilla i sos sojowy. Do marynaty wkładamy na paski pokrojone mięso, dobrze mieszamy i dostawiamy w chłodne miejsce.

3. 

wędzony boczek 100 gramów

Boczek kroimy na małe kostki. Kostki boczku smażymy na patelni.

4. 

Do usmażonego boczku dodajemy zamarynowane mięso drobiowe i szybko smażymy. Po usmażeniu odstawiamy.

5. 

Przygotowane gnocchi, równomiernie rozkładamy na mniejszą blachę.

6. 

Na gnocchi rozkładamy usmażone mięso z boczkiem.

7. 

ser Gouda 100 gramów  zielona mrożona fasolka szparagowa 150 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów  czosnek 1 ząbek

Na mięso, równomiernie rozkładamy mrożona fasolkę szparagową (jeśli ktoś nie lubi fasolki, może użyć swoje ulubione warzywo). Wszystko zalewamy śmietaną wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem. Na koniec trzemy półtwardy ser.

8. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 20 minut.

9. 

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie