PRZEPISY

Pieczona wędzona wieprzowa golonka

Pieczona wędzona wieprzowa golonka

Ulubiona potrawa. Podajemy z ostrą papryczką, musztardą albo chrzanem. Golonkę zaleca się konsumować z chlebem i popijać dobrym chłodzonym piwem.

przepis,fotoprzepis,golonka wieprzowa wędzona bez kości,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz cały5sztuk
czosnek6ząbków
golonka wieprzowa wędzona bez kości600gramów
mielona czerwona papryka1łyżeczka
woda-
woda mineralna200mililitrów

 

Przepis

1. 

golonka wieprzowa wędzona bez kości 600 gramów  woda  czarny pieprz cały 5 sztuk

Wędzoną golonkę wkładamy do zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pieprz i 1 godzinę gotujemy.

2. 

czosnek 6 ząbków  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  woda mineralna 200 mililitrów

Ugotowaną golonkę przekładamy do głębokiej brytfanny, smarujemy je przeciśniętym czosnkiem, posypujemy papryką, podlewamy wodą i przykryte szybko zapiekamy.

3. 

Zapiekamy około 20-30 minut, często golonkę odkrywamy, polewamy wypiekiem, ponownie przykrywamy i pieczemy dalej. Jeśli podczas pieczenia woda w brytfannie wyparuje, dolewamy jej, aby nam golonka nie przypaliła się.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie