PRZEPISY

Pieczona karkówka wieprzowa

Pieczona karkówka wieprzowa

Pieczoną karkówkę wieprzową najczęściej podajemy z knedlem i duszoną kapustą. Jako smaczną alternatywę można także wykorzystać ziemniaki paprykowe.

przepis,fotoprzepis,karkówka wieprzowa,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

karkówka wieprzowa1200gramów
mielona czerwona papryka3łyżeczki
sól3łyżeczki
woda2decylitry

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

karkówka wieprzowa 1200 gramów

Karkówkę myjemy.

2. Pieczenie

sól 3 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki  woda 2 decylitry

Karkówkę solimy, posypujemy papryką i wkładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego. Na wierzchniej warstwie układamy pokrojony czosnek. Dolewamy wody i pieczemy pod przykryciem w piekarniku w średniej temperaturze około 1,5 godziny. Mięso wyciągamy i kroimy na grubsze plastry.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie