PRZEPISY

Pieczona dynia hokkaido

Pieczona dynia hokkaido

Lekki sezonowy dodatek o słodkim smaku.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Dodatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czosnek1ząbek
dynia hokkaido300gramów
oliwa2łyżki

 

Przepis

1. 

dynia hokkaido 300 gramów

Dynię obieramy, wydrążamy środek z pestkami i kroimy na półksiężyce o grubości około 1,5 cm.

2. 

oliwa 2 łyżki  czosnek 1 ząbek

Rozgniatamy czosnek i mieszamy z olejem. W tej mieszance maczamy kawałki dyni, a potem układamy je w naczyniu żaroodpornym.

3. 

Pieczemy pod przykryciem przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5 - 10 minut w temperaturze 200 stopni, aż do momentu, gdy krawędzie kawałków dyni zaczną zmieniać kolor.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się