PRZEPISY

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Tradycyjna pasta jajeczna.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,masło,musztarda stołowa,sól,cebula,Pasty,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula40gramów
jajka kurze6sztuk
masło40gramów
musztarda stołowa40gramów
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk

Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2. 

Podczas gdy jajka się gotują i chłodzą wyciągamy masło by zmiękło. Obieramy i kroimy cebulę na drobno.

3. 

masło 40 gramów  musztarda stołowa 40 gramów  sól ½ łyżeczki  cebula 40 gramów

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z masłem, musztardą, solą i dodajemy cebulę.

4. 

Białka na drobno siekamy nożem.

5. 

I dodajemy je do żółtek.

6. 

Podajemy z chlebem albo z innym pieczywem.

7. 

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie