PRZEPISY

Pampuszki z truskawkowym kremem

Pampuszki z truskawkowym kremem

Przepis na słodkie pampuszki z ciasta francuskiego nadziewane kremem z twarogu, mascarpone i truskawek.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,śmietana do ubijania (30-33%),mascarpone,truskawki,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie500gramów
cukier puder2łyżki
cukier puder1łyżeczka
mascarpone250gramów
skórka z cytryny1łyżeczka
truskawki150gramów
śmietan-fix1sztuka
śmietana do ubijania (30-33%)250gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 4 mm. Wykrawamy kółeczka o średnicy 10 cm i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

2. 

Pieczemy 10 - 15 minut-y w temperaturze 170 °C.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 gramów

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

4. 

mascarpone 250 gramów  śmietan-fix 1 sztuka  skórka z cytryny 1 łyżeczka  truskawki 150 gramów  cukier puder 2 łyżki

Dodajemy mascarpone, cukier, śmietan-fix, skórkę z cytryny i pokrojone truskawki.

5. 

Mieszamy do wtedy aż truskawki delikatnie zabarwią krem na różowo.

6. 

cukier puder 1 łyżeczka

Wystudzone pampuszki przekrawamy przez środek i nadziewamy kremem. Serwujemy posypane cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się