PRZEPISY

Orzechowe kółeczka z czekoladowym kremem

Orzechowe kółeczka z czekoladowym kremem

Słodki świąteczny przysmaczek :) - wyciskane orzechowe mini kółeczka nadziewane maślanym czekoladowym kremem.

przepis,fotoprzepis,cukier puder,cukier puder,mielone orzechy włoskie,czekolada do gotowania,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka50gramów
cukier puder170gramów
cukiernicze ozdoby - srebrno - złoty mix-
czekolada-
czekolada do gotowania40gramów
masło100gramów
mielone orzechy włoskie125gramów
mąka luksusowa pszenna T55025gramów
sok z cytryny-
sól-

 

Przepis

1. 

białko jajka 50 gramów  sól  sok z cytryny

Z białek i szczypty soli ubijamy gęstą pianę. Dodajemy kilka kropel soku z cytryny...

2. 

cukier puder 150 gramów

... i cukier, ubijamy.

3. 

mielone orzechy włoskie 125 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 25 gramów

Dodajemy orzechy i mąkę, ubijamy.

4. 

Ciastem napełniamy rękaw cukierniczy z włożonym szerokim szpicem.

5. 

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy 36 małych kupek w odpowiedniej odległości od siebie. Ciasto się lekko rozleje na małe kółeczka.

6. 

Kółeczka pieczemy-suszymy w temperaturze około 150-160°C 20 minut. Upieczone odstawiamy do wystudzenia, aż potem wybieramy z blachy (z papieru podnosimy je nożykiem).

7. 

masło 100 gramów  cukier puder 20 gramów  czekolada do gotowania 40 gramów

Czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Masło mieszamy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną, nie gorącą, czekoladę.

8. 

Na połowę kółeczek rozdzielamy czekoladowy krem. Przykrywamy drugą połową kółeczek.

9. 

czekolada  cukiernicze ozdoby - srebrno - złoty mix

Ozdabiamy rozpuszczoną czekoladą i świątecznymi ozdobami cukierniczymi.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie