PRZEPISY

Orzechowe kółeczka

Orzechowe kółeczka

Przepis na przygotowanie smacznych świątecznych orzechowych ciasteczek z orzechowym kremem i czekoladą. Ciasteczka mają długą przydatność do spożycia, także mogą dekorować wasz stół przez całe Bożonarodzeniowe święta.

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,krem czekoladowo-orzechowy,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder150gramów
czekolada-
krem czekoladowo-orzechowy-
masło320gramów
mielone orzechy włoskie120gramów
mąka chlebowa pszenna T750400gramów
proszek do pieczenia¼łyżeczki

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów  masło 320 gramów  cukier puder 150 gramów  mielone orzechy włoskie 120 gramów  proszek do pieczenia ¼ łyżeczki

Wszystkie składniki razem mieszamy. Utworzone ciasto wkładamy na około godzinę do lodówki.

2. 

Ciasto rozwałkowujemy tak, by jego średnia grubość była około pół centymetra. Z ciasta wykrawamy kółeczka.

3. 

Wykrojone kawałki układamy na blasze i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 170 °C.

4. 

krem czekoladowo-orzechowy

Gotowe kółeczka łączymy orzechowym kremem (nutella)...

5. 

czekolada

... i ozdabiamy czekoladą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie