Nie pieczony mandarynkowy deser
Wyjątkowy, lekki deser po którym będą się wszystkie dzieci i dorośli oblizywać.
przepis,fotoprzepis,długie biszkopty,ser biały naturalny,śmietana do ubijania (30-33%),mandarynki (kompot),Ciasta kremowe,Bez pieczenia
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
cukier waniliowy | 3 | sztuki | |
długie biszkopty | 1 | opakowanie | |
kakao proszek | - | ||
mandarynki (kompot) | 350 | gramów | |
ser biały naturalny | 150 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
1.
długie biszkopty 1 opakowanie
Na tacce układamy długie biszkopty i polewamy je połową soku z mandarynek.
2.
ser biały naturalny 150 gramów • śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • cukier waniliowy 3 sztuki
Delikatny serek śmietankowy ubijamy ze śmietaną i cukrem waniliowym.
3.
mandarynki (kompot) 350 gramów
1/3 kremu smarujemy na biszkoptach. Na nie układamy mandarynki. Na mandarynki smarujemy drugą 1/3 kremu. Na krem ponownie układamy biszkopty, które polewamy resztą soku z mandarynek.
4.
Na wierzch smarujemy ostatnią warstwę kremu.
5.
Tą posypujemy delikatnym kakaowym proszkiem. Deser odstawiamy w chłodne miejsce żeby stężał a biszkopty zmiękły. Możemy podawać.
Smacznego!