swiatwemnie.pl

Nie pieczona kremówka

Łatwy przepis na kremówkę z herbatników, budyniu i bitej śmietany.

 

Ilość porcji: 36

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

herbatniki maślane 260 g

Na blasze układamy warstwę herbatników.

2. 

budyń waniliowy - proszek 200 g  mleko tłuste 3,5% 250 ml

W misce mieszamy budyń w proszku z mlekiem.

3. 

mleko tłuste 3,5% 1 litr  cukier kryształ 150 g

W garnku gotujemy mleko. Gdy będzie gorące, dodajemy cukier oraz mleko z rozpuszczonym budyniem w proszku. Ciągle mieszając gotujemy gęsty budyń.

4. 

Budyń wylewamy na dolną warstwę herbatników i równomiernie go rozsmarowujemy.

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 750 ml  śmietan-fix 30 g  cukier puder 3 łyżki

Ze śmietany, żelatyny i cukru ubijamy gęstą pianę.

6. 

Bitą śmietanę rozsmarowujemy na warstwie dobrze wystudzonego budyniu.

7. 

herbatniki maślane 130 g  herbatniki kakaowe 130 g

Na wierzchu układamy kolejną warstwę herbatników. Aby ciasto wyglądało bardziej interesująco, możemy użyć kakaowych herbatników.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się