Nadziewane wieprzowe rolki
Wyśmienicie przygotowana łopatka wieprzowa, nadziewana boczkiem, jajkiem i kapustą w sosie własnym.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Przepis
1.
Udo wieprzowe 600 gramów • sól • czarny pieprz mielony • przyprawa warzywna
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety. Kotlety ubijamy, lekko solimy, pieprzymy i posypujemy solą warzywną (wegetą).
2.
musztarda stołowa • boczek z Orawy • jajka kurze 2 sztuki • kiszona kapusta
Kotlety nacieramy musztardą. Na każdy kotlet układamy plasterek boczku, półksiężyc na twardo ugotowanego jajka i trochę kiszonej kapusty.
3.
Kotlety delikatnie zrolujemy, rolki spinamy wykałaczką lub nicią. Posypujemy mieloną czerwoną papryką.
7.
woda ½ litra • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka
Rolki przekładamy z powrotem do garnka do podsmażonej cebuli i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem około 30 minut dopóki mięso nie będzie miękkie. Sos możemy zagęścić mąką.
8.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!