PRZEPISY

Muffiny z winogronami i śliwkami

Muffiny z winogronami i śliwkami

Miękkie muffiny z winogronami i suszonymi śliwkami ucieszą każde dziecko i dorosłych.

przepis,fotoprzepis,winogrona czerwone,śliwki suszone,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ50gramów
jajka kurze1sztuka
kakao proszek40gramów
mąka chlebowa pszenna T750200gramów
olej rzepakowy80gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
winogrona czerwone200gramów
zsiadłe mleko 3,6%300mililitrów
śliwki suszone50gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  kakao proszek 40 gramów

Razem mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

2. 

olej rzepakowy 80 gramów  zsiadłe mleko 3,6% 300 mililitrów  jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ 50 gramów

W większej misce mieszamy jajko razem z olejem i zsiadłym mlekiem. Dodajemy cukier.

3. 

winogrona czerwone 200 gramów  śliwki suszone 50 gramów

Do ciekłej masy stopniowo dodajemy sypką masę. Do ciasta delikatnie dodajemy pozbawione pestek winogrona i na drobno pokrojone suszone śliwki.

4. 

Ciasto wlewamy do koszyczków na muffiny. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie