PRZEPISY

Mięsno-grzybowe szaszłyki

Mięsno-grzybowe szaszłyki

Smaczne szaszłyki w sobotę na obiad :)

przepis,fotoprzepis,pieczarki,łopatka wieprzowa,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczek przerośnięty200gramów
cebula250gramów
czarny pieprz mielony1łyżeczka
kiełbasa250gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
olej słonecznikowy-
papryka150gramów
pieczarki400gramów
sól2łyżeczki
woda150mililitrów
łopatka wieprzowa350gramów

 

Przepis

1. 

cebula 250 gramów  papryka 150 gramów  pieczarki 400 gramów  kiełbasa 250 gramów  łopatka wieprzowa 350 gramów  boczek przerośnięty 200 gramów

Cebulę obieramy, przekrawamy na ćwiartki i rozdzielamy. Paprykę myjemy, przekrawamy na połowę, czyścimy i kroimy na szerokie paseczki. Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. Kiełbasę kroimy na kółeczka. Mięso myjemy, kroimy na plasterki a potem na kwadraciki około 3x3cm. Boczek kroimy na cienkie plasterki a te na szersze paseczki.

2. 

sól 2 łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  olej słonecznikowy  woda 150 mililitrów

Wszystkie przygotowane składniki na przemian nabijamy na patyczki. Szaszłyki układamy na blachę, solimy, posypujemy papryką i pieprzem. Skrapiamy olejem i podlewamy wodą. Przykrywamy folią aluminiową i przykryte pieczemy 30 minut w rozgrzanym piekarniku w około 200°C.

3. 

Potem odkrywamy i 15 minut dopiekamy.

4. 

Podajemy z gotowanymi ziemniakami albo ze świeżą warzywną sałatką.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie