PRZEPISY

Meksykańskie sauté

Meksykańskie sauté

Duszone wieprzowe mięso z warzywami, przygotowane na meksykański sposób, odpowiednim dodatkiem jest ryż.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,pikantny sos chili,mrożone warzywa mieszanka meksykańska,Wieprzowina,Kuchnia meksykańska

Wieprzowina

Kuchnia meksykańska

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe400gramów
cebula1sztuka
czarny pieprz mielony-
czosnek suszony½łyżeczki
keczup ostry1łyżka
mrożone warzywa mieszanka meksykańska750gramów
musztarda stołowa½łyżki
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
pikantny sos chili1łyżeczka
sos sojowy1łyżeczka
woda-

 

Przepis

1. 

Udo wieprzowe 400 gramów

Umyte i osuszone mięso kroimy na paseczki.

2. Marynata

keczup ostry 1 łyżka  pikantny sos chili 1 łyżeczka  sos sojowy 1 łyżeczka  musztarda stołowa ½ łyżki  czarny pieprz mielony  czosnek suszony ½ łyżeczki

W misce mieszamy keczup, sos chili, sos sojowy, troszkę musztardy, mielony czarny pieprz, suszony czosnek. Mięso mieszamy z marynatą i odstawiamy na chwilę w chłodne miejsce.

3. 

cebula 1 sztuka

Na oleju szklimy na paseczki pokrojoną cebulę. Dodajemy mięso i chwilkę smażymy.

4. 

mrożone warzywa mieszanka meksykańska 750 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  woda

Mięso zalewamy odrobiną wody i dusimy prawie do miękkości. Dodajemy meksykańską mieszankę warzyw (albo mieszankę konserwowej fasoli i kukurydzy, świeżej papryki). Zalewamy odrobiną wody w której wymieszaliśmy mąkę albo skrobię. Tak gotujemy jeszcze około 15 minut, dopóki warzywa nie zmiękną. Podajemy z ryżem albo mieszanką napełniamy loksze, lub placki kukurydziane.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie