PRZEPISY

Marchwiowo ziemniaczane puree

Marchwiowo ziemniaczane puree

Puree podajemy z różnym mięsem poddanym obróbce cieplnej. Nadaje się też jako kolorowy i ciekawy dodatek do obiadu dla dzieci.

przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,Dodatki warzywne,Bezglutenowe

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

marchew350gramów
masło50gramów
sól-
woda-
ziemniaki350gramów

 

Przepis

1. 

marchew 350 gramów  ziemniaki 350 gramów  woda

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Dodajemy do niej obrane, umyte i pokrojone ziemniaki. Zalewamy pod wierzch wodą i gotujemy do miękkości.

2. 

masło 50 gramów  sól

Wodę częściowo odlewamy do przygotowanego pojemnika. Marchew i ziemniaki ubijamy, dodajemy masło i sól.

3. 

Mieszamy puree, według potrzeby i pożądanej gęstości dolewamy odłożoną wodę.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie