Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

 

Ilość porcji: 7

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategorie: 
  

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

filet z łososia 250 g  świeże liście szpinaku 700 g  zielona cebulka 1 sztuka

Filety z łososia kroimy na cieńsze płaty, zieloną cebulkę kroimy na krążki. Świeży szpinak myjemy pod bieżącą wodą, pozostawiamy do odcieczenia.

2. 

czosnek 2 ząbki  oliwa 1 łyżka

Szpinak szybko smażymy na oleju z czosnkiem. Ściągamy z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia.

3. 

ciasto francuskie 400 g  czarny pieprz mielony  sól

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy, na jedną połowę kładziemy filety z łososia, możemy dodać kawałki ugotowanego szpinaku, posypujemy zieloną cebulką. Solimy i pieprzymy.

4. 

Na łososia kładziemy liście szpinaku, przykrywamy drugą połową ciasta.

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Smacznego!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się