Wszystkie przepisy > Dania główne > Ryby

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

 

Ilość porcji: 7

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

filet z łososia 250 g  świeże liście szpinaku 700 g  zielona cebulka sztuka

Filety z łososia kroimy na cieńsze płaty, wiosenną cebulkę kroimy na krążki. Świeży szpinak myjemy pod bieżącą wodą, pozostaw

2. 

czosnek ząbek  oliwa łyżka

Szpinak szybko obsmażamy na oleju z czosnkiem. Ściągamy z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia.

3. 

ciasto francuskie 400 g  czarny pieprz mielony  sól

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy, na jedną połowę kładziemy filety z łososia, możemy dodać kawałki ugotowanego szpinaku, posypujemy wiosenną cebulką. Solimy i pieprzymy.

4. 

Na łososia kładziemy liście szpinaku, przykrywamy drugą połową ciasta.

5. 

jaja kurze sztuka

Ciasto smarujemy ubitym jajkiem.

Smacznego!

Najpopularniejsze przepisy

  więcej  

Przepis dnia

Przepisy na potrawy dla dzieci w wieku 12-18 miesięcyPrzepisy na potrawy dla dzieci w wieku 1,5-3 latPrzepisy na potrawy dla dzieci
Przepisy na parowar
Przepisy kuchni słowackiejPrzepisy kuchni francuzkiejPrzepisy kuchni polskiejPrzepisy kuchni czeskiejPrzepisy kuchni włoskiejPrzepisy kuchni azjatyckiej
Przepisy na letnie grilowanieBożonarodzeniowe przepisyHalloweenWielkanocne przepisy
raw food
Sezonowe recepty
vegan
vegatarian

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 6  •  Zalogować się