Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce
Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.
przepis,fotoprzepis,musztarda dijon,majeranek,oregano,mielona czerwona papryka,filet z łososia,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
filet z łososia | 250 | gramów | |
majeranek | 1 | łyżka | |
mielona czerwona papryka | - | ||
musztarda dijon | 1 | łyżka | |
oliwa | 2 | łyżki | |
oregano | 1 | łyżka | |
sok z cytryny | 2 | łyżeczki | |
sól | - |
Przepis
1.
oliwa 1 łyżka • musztarda dijon 1 łyżka • sok z cytryny 2 łyżeczki
W mniejszej misce oliwę łączymy z musztardą i sokiem z cytryny.
2.
majeranek 1 łyżka • oregano 1 łyżka • mielona czerwona papryka • sól
W drugiej mniejszej misce mieszamy suszony majeranek z oregano, szczyptą czerwonej papryki i soli.
3.
filet z łososia 250 gramów • oliwa 1 łyżka
Filety z łososia (jeśli mają skórę, nie należy jej usuwać) moczymy w masie musztardowej i obtaczamy w ziołach. Na patelni rozgrzewamy olej, łososia kładziemy na oleju na stronie na której ma skórę. Przykrywamy i dusimy. Po chwili odkrywamy, łososia smażymy ze wszystkich stron.
Smacznego!