PRZEPISY

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

przepis,fotoprzepis,musztarda dijon,majeranek,oregano,mielona czerwona papryka,filet z łososia,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

filet z łososia250gramów
majeranek1łyżka
mielona czerwona papryka-
musztarda dijon1łyżka
oliwa2łyżki
oregano1łyżka
sok z cytryny2łyżeczki
sól-

 

Przepis

1. 

oliwa 1 łyżka  musztarda dijon 1 łyżka  sok z cytryny 2 łyżeczki

W mniejszej misce oliwę łączymy z musztardą i sokiem z cytryny.

2. 

majeranek 1 łyżka  oregano 1 łyżka  mielona czerwona papryka  sól

W drugiej mniejszej misce mieszamy suszony majeranek z oregano, szczyptą czerwonej papryki i soli.

3. 

filet z łososia 250 gramów  oliwa 1 łyżka

Filety z łososia (jeśli mają skórę, nie należy jej usuwać) moczymy w masie musztardowej i obtaczamy w ziołach. Na patelni rozgrzewamy olej, łososia kładziemy na oleju na stronie na której ma skórę. Przykrywamy i dusimy. Po chwili odkrywamy, łososia smażymy ze wszystkich stron.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie