swiatwemnie.pl

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

boczniak ostrygowaty 500 g  oliwa 1 łyżka  sól  słodka śmietana do gotowania 150 ml

Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka z olejem. Delikatnie smażymy, solimy. Dzięki soli, boczniaki puszczą sok, przez chwilę podduszamy. Zalewamy śmietaną do gotowania . Jeśli sos jest zbyt rzadki, zagęszczamy go mąką.

2. 

oliwa 2 łyżki  filet z łososia 300 g  sól  czarny pieprz mielony

Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, smażymy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.

3. 

oliwa 1 łyżka  świeże liście szpinaku 800 g

W woku na oleju smażymy czosnek, dodajemy liście świeżego szpinaku. Smażymy szpinak ciągle mieszając.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się