PRZEPISY

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,filet z łososia,słodka śmietana do gotowania,Ryby,,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ryby  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty500gramów
czarny pieprz mielony-
filet z łososia300gramów
oliwa4łyżki
sól0
słodka śmietana do gotowania150mililitrów
świeże liście szpinaku800gramów

 

Przepis

1. 

boczniak ostrygowaty 500 gramów  oliwa 1 łyżka  sól  słodka śmietana do gotowania 150 mililitrów

Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka z olejem. Delikatnie smażymy, solimy. Dzięki soli, boczniaki puszczą sok, przez chwilę podduszamy. Zalewamy śmietaną do gotowania . Jeśli sos jest zbyt rzadki, zagęszczamy go mąką.

2. 

oliwa 2 łyżki  filet z łososia 300 gramów  sól  czarny pieprz mielony

Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, smażymy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.

3. 

oliwa 1 łyżka  świeże liście szpinaku 800 gramów

W woku na oleju smażymy czosnek, dodajemy liście świeżego szpinaku. Smażymy szpinak ciągle mieszając.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie