Wszystkie przepisy > Dania główne > Ryby

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

boczniak ostrygowaty 500 g  oliwa łyżka  sól  słodka śmietana do gotowania 150 ml

Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka z olejem. Delikatnie opiekamy, solimy. Dzięki soli, boczniaki puszczą sok, przez chwilę podduszamy. Zalewamy śmietaną . Jeśli sos jest zbyt rzadki, zagęszczamy go mąką.

2. 

oliwa łyżki  filet z łososia 300 g  sól  czarny pieprz mielony

Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy mniejsze steki z łososia. Solimy i pieprzymy. Łososia obracamy na jedną stronę, opiekamy, obracamy na drugą stronę i kontynuujemy smażenie. Jeśli olej za bardzo pryska, możemy przykryć patelnię.

3. 

oliwa łyżka  świeże liście szpinaku 800 g

W woku na oleju smażymy czosnek, dodajemy liście świeżego szpinaku. Smażymy szpinak ciągle mieszając.

Smacznego!

Najpopularniejsze przepisy

  więcej  

Przepis dnia

Przepisy na potrawy dla dzieci w wieku 12-18 miesięcyPrzepisy na potrawy dla dzieci w wieku 1,5-3 latPrzepisy na potrawy dla dzieci
Przepisy na parowar
Przepisy kuchni słowackiejPrzepisy kuchni francuzkiejPrzepisy kuchni polskiejPrzepisy kuchni czeskiejPrzepisy kuchni włoskiejPrzepisy kuchni azjatyckiej
Przepisy na letnie grilowanieBożonarodzeniowe przepisyHalloweenWielkanocne przepisy
raw food
Sezonowe recepty
vegan
vegatarian

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 6  •  Zalogować się