PRZEPISY

Krokiety z ziemniaczanego puree

Krokiety z ziemniaczanego puree

Przepis na przygotowanie smażonych krokietów z ziemniaczanego puree.

przepis,fotoprzepis,Ziemniaczane puree,mąka luksusowa pszenna T550,jajka kurze,Dodatki ziemniaczane

Dodatki ziemniaczane

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Ziemniaczane puree przepis400gramów
jajka kurze1sztuka
mąka luksusowa pszenna T550100gramów
olej słonecznikowy4łyżki
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. 

Ziemniaczane puree przepis 400 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  jajka kurze 1 sztuka  sól ½ łyżeczki

Do ziemniaczanego puree dodajemy mąkę, sól i jedno jajko. Wyrabiamy rękami zwarte ciasto. Według potrzeby dodajemy jeszcze mąkę.

2. 

Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy i wykrawamy krokiety foremkami do pierniczków.

3. 

olej słonecznikowy 4 łyżki

Krokiety smażymy na złoty kolor na oleju na patelni.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie