swiatwemnie.pl

Kostka bez pieczenia

Prosty tort z pszennych herbatników z bogatym nadzieniem o różnych smakach.

 

Ilość porcji: 9

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. 

ananas w puszce 560 g  cukier kryształ 120 g

Ananas (bez syropu, czysta waga 340g) miksujemy, wlewamy do garnka, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia.

2. 

mleko półtłuste 1,5% ½ litra  budyń waniliowy w proszku 80 g

Dolewamy mleko w którym wymieszaliśmy budyń w proszku.

3. 

cynamon mielony 1 łyżeczka

Gotujemy gęsty budyń, wmieszamy do niego cynamon i odstawiamy do wychłodnięcia.

4. 

masło 100 g

Potem wmieszamy masło, ...

5. 

mielone orzechy włoskie 100 g  owoce kandyzowane mix 140 g  rum 2 łyżki

... mielone orzechy, kandyzowane owoce i rum.

6. 

woda 150 ml  kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki  herbatniki pszenne kakaowe 200 g

Z wody i kawy gotujemy kawę, odstawiamy do wystygnięcia. Na tacę kładziemy ciemne ciasteczka namoczone w kawie.

7. 

krakersy pszenne  200 g  sok ananasowy 150 ml

Ciasteczka smarujemy jedną trzecią kremu. Na kremie układamy jasne ciasteczka namoczone w soku.

8. 

dżem porzeczkowy

Smarujemy drugą częścią kremu i ponownie układamy ciemne ciasteczka namoczone w kawie. Te smarujemy ostatnią częścią kremu i układamy na wierzch jasne ciasteczka namoczone w soku. Ostatnią warstwę ciasteczek smarujemy porzeczkowym dżemem.

9. 

wiórki kokosowe

Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i końcem łychy wyróżniamy poszczególne kostki - porcje. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

10. 

Przed podaniem kostki kroimy na pojedyncze porcje.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się