Kokosowe kulki
Oferujemy Wam tradycyjny przepis na kokosowe kulki, które można przygotować na dwa sposoby. Na ich przygotowanie wykorzystajcie ścinki z innych pieczonych ciasteczek albo przygotujcie ich sobie z rozkruszonych biszkoptów.
przepis,fotoprzepis,biszkopty,wiórki kokosowe,czekolada do gotowania,Ciasta kremowe,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe Boże Narodzenie Bez pieczenia Ciasteczka bez pieczenia Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
biszkopty | 200 | gramów | |
cukier puder | 60 | gramów | |
cukier waniliowy | 1 | opakowanie | |
czekolada do gotowania | 100 | gramów | |
masło | 100 | gramów | |
powidło porzeczkowe | 3 | łyżki | |
wiórki kokosowe | 200 | gramów |
Przepis
1.
biszkopty 200 gramów • wiórki kokosowe 200 gramów • cukier waniliowy 1 opakowanie • cukier puder 60 gramów • masło 100 gramów • czekolada do gotowania 100 gramów • powidło porzeczkowe 3 łyżki
Rozkruszone biszkopty, wiórki kokosowe, cukier waniliowy i cukier puder, roztopioną czekoladę, dżem, rum i masło razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych i wkładamy do papierowych koszyczków.
Jak pieczecie więcej rodzajów ciasteczek i zostaną Wam ścinki, wymieszajcie je z dżemem, rumem, kokosem i według potrzeby z masłem tak, by osiągnąć odpowiednią konsystencję i ponownie wyróbcie kulki i obtoczcie je w kokosie.
Smacznego!