Karp w folii
Delikatne mięso rybne ze śmietaną i papryką.
przepis,fotoprzepis,karp pospolity,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby
Składniki
Składniki
cytryna | ½ | sztuki | |
czarny pieprz mielony | - | ||
karp pospolity | - | ||
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 100 | mililitrów | |
mielona czerwona papryka | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
sól | - |
Przepis
1.
karp pospolity • sól • cytryna ½ sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 • czarny pieprz mielony • mielona czerwona papryka
Karpia myjemy osuszamy i kroimy na podkowy. Podkowy solimy i skrapiamy cytryną. W misce mieszamy mąkę, czarny pieprz i czerwoną mieloną paprykę. W tej mieszance karpia panierujemy.
2.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 mililitrów
Blachę wykładamy folią aluminiową, na której układamy podkowy, zalewamy kwaśną śmietaną, folię zawijamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut.
Smacznego!