PRZEPISY

Jajko Benedykta

Jajko Benedykta

Przepis na przygotowanie klasycznego śniadania z jajka gotowanego w wodzie z holenderskim sosem.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,szynka,Sos holenderski,Śniadania z jajek,Bezglutenowe

Śniadania z jajek

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Sos holenderski przepis1łyżka
jajka kurze2sztuki
ocet2łyżki
szynka30gramów
woda-

 

Przepis

1. Gotowanie zagubionego jajka

woda  ocet 2 łyżki  jajka kurze 2 sztuki

W rondelku lub w głębokiej patelni zagotowujemy wodę. Gdy zacznie wrzeć zmniejszamy ogień tak, aby woda tylko lekko wrzała. Dodajemy ocet. Mieszamy wodę łyżką tak, aby wytworzył się wir, a potem ostrożnie wlewamy do wrzątku jajko. Wir sprawi, że jajo będzie ścinać się równomiernie. Gotujemy przez 2-3 minuty, aby żółtko zostało wewnątrz ciekłe.

2. Podawanie

szynka 30 gramów  Sos holenderski przepis 1 łyżka

Podajemy na kromce smażonego chleba, plasterku szynki i polane holenderskim sosem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie