PRZEPISY

Jabłkowe placuszki

Jabłkowe placuszki

Leciutkie i pyszniutkie placuszki dla dzieci.

przepis,fotoprzepis,mleko tłuste 3,5%,jabłka,Słodkie śniadania,Słodkie dania,Przepisy na potrawy dla dzieci

Słodkie śniadania

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka2sztuki
cukier kryształ80gramów
jabłka50gramów
mleko tłuste 3,5%500mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750300gramów
olej słonecznikowy1łyżka
żółtko jajka2sztuki

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów  cukier kryształ 80 gramów  żółtko jajka 2 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  jabłka 50 gramów

Ciasto wytwarzamy poprzez wymieszanie mleka, żółtek, cukru i mąki. Dodajemy starte jabłka.

2. Ubijamy pianę

białko jajka 2 sztuki

Z białek ubijamy pianę, którą dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.

3. Smażymy

olej słonecznikowy 1 łyżka

Do patelni z olejem wlewamy ciasto, wytwarzamy kształt placuszka. Każdy placuszek smażymy z obydwóch stron.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie