Wszystkie przepisy > Desery i słodkie wypieki > Ciasteczka

Herbatniki

Klasyczny bożonarodzeniowy wypiek z delikatnego ciasta.

 

Ilość porcji: 100

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategorie: 
  

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 500 g  cukier puder 200 g  masło 100 g  jaja kurze sztuki  mleko półtłuste 1,5% łyżki  proszek do pieczenia ½ opakowania  skórka z cytryny  soda oczyszczona g

Ze wszystkich składników zarób ciasto.

2. Formowanie ciasta

Następnie ciasto przeciśnij przez ozdobną wkładkę w maszynce do mięsa.

Formowanie ciasta

3. 

Jeżeli nie posiadasz ozdobnej wkładki do maszynki, możesz ciasto kroić za pomocą tradycyjnych foremek.

4. Pieczenie

Piecz przy użyciu folii na pieczenie przez 6 - 8 minut w temperaturze 150°-180° C.

Pieczenie

5. Dekorowanie

polewa czekoladowa opakowanie

Herbatniki zamaczaj w roztopionej czekoladowej polewie.

Dekorowanie

Smacznego!

Najpopularniejsze przepisy

  więcej  

Przepis dnia

Przepisy na potrawy dla dzieci w wieku 12-18 miesięcyPrzepisy na potrawy dla dzieci w wieku 1,5-3 latPrzepisy na potrawy dla dzieci
Przepisy na parowar
Przepisy kuchni słowackiejPrzepisy kuchni francuzkiejPrzepisy kuchni polskiejPrzepisy kuchni czeskiejPrzepisy kuchni włoskiejPrzepisy kuchni azjatyckiej
Przepisy na letnie grilowanieBożonarodzeniowe przepisyHalloweenWielkanocne przepisy
raw food
Sezonowe recepty
vegan
vegatarian

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 6  •  Zalogować się