Wszystkie przepisy > Desery i słodkie wypieki > Ciasteczka

Herbatniki

Klasyczny bożonarodzeniowy wypiek z delikatnego ciasta.

 

Ilość porcji: 100

Czas przygotowania: 50 min.

 facebook   

Pichcił: 

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategorie: 
  

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 500 g  cukier puder 200 g  masło 100 g  jaja kurze sztuki  mleko półtłuste 1,5% łyżki  proszek do pieczenia ½ opakowania  skórka z cytryny  soda oczyszczona g

Ze wszystkich składników zarób ciasto.

2. Formowanie ciasta

Następnie ciasto przeciśnij przez ozdobną wkładkę w maszynce do mięsa.

Formowanie ciasta

3. 

Jeżeli nie posiadasz ozdobnej wkładki do maszynki, możesz ciasto kroić za pomocą tradycyjnych foremek.

4. Pieczenie

Piecz przy użyciu folii na pieczenie przez 6 - 8 minut w temperaturze 150°-180° C.

Pieczenie

5. Dekorowanie

polewa czekoladowa opakowanie

Herbatniki zamaczaj w roztopionej czekoladowej polewie.

Dekorowanie

Smacznego!

Najpopularniejsze
przepisyartykuły

  więcej  

Przepis dnia

 

Przepisy na potrawy dla dzieci w wieku 1,5-3 latPrzepisy na potrawy dla dzieciPrzepisy na potrawy dla dzieci w wieku 12-18 miesięcy
Przepisy na parowar
Przepisy kuchni czeskiejPrzepisy kuchni włoskiejPrzepisy kuchni azjatyckiejPrzepisy kuchni słowackiejPrzepisy kuchni francuzkiejPrzepisy kuchni polskiej
Bożonarodzeniowe przepisyHalloweenWielkanocne przepisyPrzepisy na letnie grilowanie
raw food
Sezonowe recepty
vegan
vegatarian