Herbatniki

Klasyczny bożonarodzeniowy wypiek z delikatnego ciasta.

 

Ilość porcji: 100

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategorie: 
  

 

 
 
  • zdjęcia & komentarze
  • składniki
  • przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 500 g  cukier puder 200 g  masło 100 g  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 3 łyżki  proszek do pieczenia ½ opakowania  skórka z cytryny  soda oczyszczona 2 g

Ze wszystkich składników zarób ciasto.

2. Formowanie ciasta

Następnie ciasto przeciśnij przez ozdobną wkładkę w maszynce do mięsa.

Formowanie ciasta

3. 

Jeżeli nie posiadasz ozdobnej wkładki do maszynki, możesz ciasto kroić za pomocą tradycyjnych foremek.

4. Pieczenie

Piecz przy użyciu folii na pieczenie przez 6 - 8 minut w temperaturze 150°-180° C.

Pieczenie

5. Dekorowanie

polewa czekoladowa 1 opakowanie

Herbatniki zamaczaj w roztopionej czekoladowej polewie.

Dekorowanie

Smacznego!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Zalogować się