PRZEPISY

Gulasz z kurczaka

Gulasz z kurczaka

Dobry pomysł na niedzielny obiad. Aby zmniejszyć ilość kalorii, w przepisie wykorzystano jogurt zamiast słodkiej śmietany, co jednak nie ma wpływu na smak potrawy.

przepis,fotoprzepis,cebula,piersi z kurczaka,mielona czerwona papryka,jogurt naturalny 3,5% tłuszczu,Kurczak,Kuchnia węgierska,Sezonowe przepisy

Kurczak

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula200gramów
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu200gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
olej słonecznikowy4łyżki
piersi z kurczaka750gramów
sól1łyżeczka
woda250mililitrów

 

Przepis

1. 

cebula 200 gramów  olej słonecznikowy 4 łyżki

Obieramy cebulę, drobno siekamy i smażymy na oleju.

2. 

piersi z kurczaka 750 gramów  sól 1 łyżeczka

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Mięso dodajemy do cebuli i podsmażmy aż naciągnie. Solimy.

3. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  woda 250 mililitrów

Dodajemy paprykę, szybko mieszamy i od razu zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut.

4. 

mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów

Mleko mieszamy z jogurtem i mąką, dodajemy do mięsa i zagotowujemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie