PRZEPISY

Gulasz z flaczków

Gulasz z flaczków

Pikantny gulasz dla miłośników wołowych flaczków, zagęszczony tylko cebulą na której się go przygotowuje.

przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Wołowina  

 

Składniki

Składniki

Kluski haluszki przepis-
cebula250gramów
flaki wołowe - podgotowane700gramów
mielona czerwona papryka3łyżeczki
smalec30gramów
suszona papryczka chili3sztuki
sól1.5łyżeczki
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

cebula 250 gramów  smalec 30 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Wkładamy do garnka ze smalcem i powoli smażymy na złoty kolor.

2. 

flaki wołowe - podgotowane 700 gramów

Dodajemy podgotowane flaczki,...

3. 

sól 1.5 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki

...sól i paprykę. Mieszamy.

4. 

woda 100 mililitrów  suszona papryczka chili 3 sztuki

Dolewamy wody, dodajemy małą papryczkę i pod pokrywką dusimy 30 minut.

5. 

Kluski haluszki przepis

Gotujemy kluski (haluszki) i podajemy. Jeśli będziecie gotować kluski według naszego przepisu w składnikach, polecamy gotować z połowy dawki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie