PRZEPISY

Gulasz z boczniaków z ziemniakami

Gulasz z boczniaków z ziemniakami

Prosty przepis na przygotowanie gulaszu z boczniaków z ziemniakami.

przepis,fotoprzepis,cebula,boczniak ostrygowaty,ziemniaki,Zupy grzybowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Zupy grzybowe

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty400gramów
cebula250gramów
czosnek1sztuka
mielona czerwona papryka-
oliwa4łyżki
przyprawa do gulaszu-
przyprawa warzywna-
sól-
woda2litry
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

oliwa 4 łyżki  cebula 250 gramów

Cebulę kroimy na drobno, albo miksujemy, smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.

2. 

boczniak ostrygowaty 400 gramów  ziemniaki 500 gramów  sól  mielona czerwona papryka  przyprawa do gulaszu

Dodajemy pokrojony boczniak i pokrojone ziemniaki, sól, mieloną czerwoną paprykę, przyprawę do gulaszu i wszystko razem chwilę dusimy (dopóki nie zagotuje nam się woda w czajniku).

3. 

woda 2 litry

Wrzącą wodą zalewamy mieszankę w garnku, i gulasz gotujemy około 20 minut na małym ogniu.

4. 

czosnek 1 sztuka  przyprawa warzywna

Na koniec dodajemy zmiażdżony czosnek, sól warzywną i według potrzeby i gęstości gulaszu możemy dolać jeszcze wody, wszystko razem podgotowujemy do połączenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie