Gulasz z boczniaków z ziemniakami
Prosty przepis na przygotowanie gulaszu z boczniaków z ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,cebula,boczniak ostrygowaty,ziemniaki,Zupy grzybowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Zupy grzybowe
Składniki
Składniki
boczniak ostrygowaty | 400 | gramów | |
cebula | 250 | gramów | |
czosnek | 1 | sztuka | |
mielona czerwona papryka | - | ||
oliwa | 4 | łyżki | |
przyprawa do gulaszu | - | ||
przyprawa warzywna | - | ||
sól | - | ||
woda | 2 | litry | |
ziemniaki | 500 | gramów |
Przepis
2.
boczniak ostrygowaty 400 gramów • ziemniaki 500 gramów • sól • mielona czerwona papryka • przyprawa do gulaszu
Dodajemy pokrojony boczniak i pokrojone ziemniaki, sól, mieloną czerwoną paprykę, przyprawę do gulaszu i wszystko razem chwilę dusimy (dopóki nie zagotuje nam się woda w czajniku).
3.
woda 2 litry
Wrzącą wodą zalewamy mieszankę w garnku, i gulasz gotujemy około 20 minut na małym ogniu.
4.
czosnek 1 sztuka • przyprawa warzywna
Na koniec dodajemy zmiażdżony czosnek, sól warzywną i według potrzeby i gęstości gulaszu możemy dolać jeszcze wody, wszystko razem podgotowujemy do połączenia.
Smacznego!