PRZEPISY

Gruszkowy strudel w cieście francuskim

Gruszkowy strudel w cieście francuskim

Soczysty strudel pełen smacznych słodkich gruszek.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,gruszka,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Strudle  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta3łyżki
ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ2łyżki
gruszka500gramów

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

2. 

gruszka 500 gramów  bułka tarta 3 łyżki  cukier kryształ 2 łyżki

Gruszki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na małe kawałki. Do środkowego pasu układamy połowę nakrojonych gruszek, posypujemy połową bułki tartej i cukru. Tak samo postępujemy z drugą warstwą. Naprzemiennym przekładaniem pasów ciasta zamykamy nadzienie.

3. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie