PRZEPISY

Filety rybne na warzywach

Filety rybne na warzywach

Zdrowa ryba na zdrowych warzywach.

przepis,fotoprzepis,filety rybne,cukinia,marchew,cebula,Ryby,Bezglutenowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
cukinia300gramów
cytryna-
filety rybne800gramów
imbir mielony1łyżeczka
jajka kurze4sztuki
kminek mielony½łyżeczki
marchew150gramów
masło60gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
sól-
sól½łyżeczki

 

Przepis

1. 

filety rybne 800 gramów  sól

Filety rybne rozmrażamy i delikatnie każdą porcję solimy.

2. 

cukinia 300 gramów  marchew 150 gramów  cebula 150 gramów

Warzywa obieramy, myjemy i na grubo trzemy.

3. 

sól ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  imbir mielony 1 łyżeczka  jajka kurze 4 sztuki

Do warzyw dosypujemy sól, przyprawy i dodajemy jajka. Mieszamy.

4. 

Filety układamy "prawie na stojąco" w naczyniu żaroodpornym i nalewamy na nie przygotowane warzywa.

5. 

masło 60 gramów  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Na wierzchu kładziemy kawałki masła i wszystko posypujemy papryką.

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze około 180°C 35 minut pod przykryciem.

7. 

Potem rybę odkrywamy i 10 minut zapiekamy odkrytą.

8. 

cytryna

Przy podawaniu ostrożnie nabieramy porcje ryby z warzywami. Podajemy z plasterkiem cytryny. Do ryby możemy podać dodatki w postaci gotowanych albo duszonych ziemniaków.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie