PRZEPISY

Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

Faszerowane roladki drobiowe w parowarze

przepis,fotoprzepis,brokuły,ćwiartki z kurczaka,Kurczak,Przepisy do parowaru

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

brokuły500gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka2łyżeczki
mielona gałka muszkatołowa-
mąka chlebowa pszenna T7503łyżki
ryż300gramów
ser Camembert50gramów
ser Ementaler100gramów
ser Feta100gramów
sól3łyżeczki
woda0.4litra
ćwiartki z kurczaka8sztuk

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

ćwiartki z kurczaka 8 sztuk

Z 8 sztuk większych udek z kurczaka ostrożnie usuwamy kości tak, byśmy nie uszkodzili skórę. Mięso myjemy (najlepiej umyć mięso aż po usunięciu kości, nie będzie nam się potem wyślizgiwać). Odstawiamy do odcieczenia i rozkładamy na desce skórą w dół.

2. Przygotowanie farszu

brokuły 500 gramów  ser Feta 100 gramów

Brokuła na drobno kroimy, wkładamy do większego pojemnika, skrapiamy wodą i wkładamy do mikrofalówki, podgrzewamy go 2 minuty, żeby troszkę zmiękł. Rozdrabniamy do niego słony ser.

3. 

ser Ementaler 100 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa

Twardy ser strugamy i razem z pieprzem dodajemy go do brokuła. Możemy dodać szczyptę gałki muszkatołowej.

4. 

Wszystkie składniki do farszu dobrze ręką mieszamy.

5. 

sól 2 łyżeczki  ser Camembert 50 gramów

Mięso z kurczaka solimy. Farsz równomiernie rozdzielamy na przygotowane mięso. Na środek każdego płatu kładziemy kawałek camemberta.

6. 

Z mięsa z farszem wytwarzamy roladki łącząc dłuższe części ze sobą, za pomocą igły i nici roladki zszywamy.

7. 

mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Mąkę mieszamy z papryką, obtaczamy w niej ze wszystkich stron roladki i układamy je do dolnego pojemnika parowaru.

8. Parzenie

ryż 300 gramów  sól 1 łyżeczka  woda 0.4 litra

Do pojemnika na parzenie ryżu wsypujemy przemyty ryż, dodajemy sól i wodę. Ten pojemnik wkładamy do górnego pojemnika parowaru. Nastawiamy czas parzenia na 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie