Fasola na cebuli z parówkami
Prosty przepis na przygotowanie szybkiej i taniej kolacji, z którym poradzi sobie każdy facet. Podajemy ze świeżym pieczywem.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe parówki,czerwona fasola w puszce,kukurydza konserwowa,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cebula | 1 | sztuka | |
czerwona fasola w puszce | 250 | gramów | |
ketchup | - | ||
kukurydza konserwowa | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
pikantny sos chili | - | ||
wieprzowe parówki | 4 | sztuki |
Przepis
1.
olej słonecznikowy 3 łyżki • cebula 1 sztuka • wieprzowe parówki 4 sztuki • czerwona fasola w puszce 250 gramów • kukurydza konserwowa 250 gramów • ketchup • pikantny sos chili
Na oleju szklimy cebulę i dodajemy na kółeczka pokrojone parówki. Gdy się parówki troszkę usmażą dodajemy do nich fasolę z puszki, bez zalewy. Dodajemy kukurydzę, keczup, sos chili i wszystko razem mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!