PRZEPISY

Dziecięce tiramisu

Dziecięce tiramisu

Bezalkoholowe i bezkofeinowe tiramisu pełne miodu, twarogu, śmietany i kokosu dla dzieci i kierowców :)

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),kakao proszek,długie biszkopty,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

9

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

długie biszkopty350gramów
kakao instant-
kakao proszek-
kawowa mieszanka (Melta, Caro)-
kokos50gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)400gramów
miód100gramów
miód1łyżeczka
twaróg mielony500gramów
woda250mililitrów
śmietan-fix8gramów
śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów

 

Przepis

1. 

woda 250 mililitrów  kawowa mieszanka (Melta, Caro)  miód 1 łyżeczka

Z wody i z kawy zbożowej Inki przygotowujemy sobie kawę według instrukcji na opakowaniu i osładzamy ją trochę miodem.

2. 

twaróg mielony 500 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 gramów  miód 100 gramów

Twaróg mieszamy ze śmietaną i miodem.

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów  śmietan-fix 8 gramów

Ubijamy śmietanę do ubicia ze śmietan-fix i dodajemy do kremu.

4. 

kokos 50 gramów

Do jednej trzeciej kremu dodajemy kokos.

5. 

długie biszkopty 350 gramów

Jedną trzecią biszkoptów szybko maczamy w zbożowej kawie i układamy w formie.

6. 

Na biszkopty smarujemy połowę kremu (bez kokosu), układamy dwie trzecie biszkoptów namoczonych w kawie, smarujemy warstwą kremu z kokosem, układamy ostatnią część biszkoptów namoczonych w kawie i smarujemy resztą kremu. Ugładzamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

7. 

kakao proszek  kakao instant

Kroimy i posypujemy przesianym kakaem. Każda porcję przy serwowaniu posypujemy odrobiną słodkim rozpuszczalnym kakaem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie