PRZEPISY

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Dyniowe puree z dyni hokkaido

Zdrowy dodatek do dań z wieprzowego i wołowego mięsa. Z porcji 250g uzyskacie jedynie 125 kcal.

przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,Dodatki warzywne,Bezglutenowe

Dodatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

dynia hokkaido1000gramów
sól-
słodka śmietana do gotowania-
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

dynia hokkaido 1000 gramów  woda 100 mililitrów  sól

Dynię oczyszczamy, przekrawamy na połowę i za pomocą łyżeczki wybieramy nasionka. Kroimy ją na kostki, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Według smaku dosalamy.

2. 

Uduszoną dynię miksujemy blenderem.

3. 

słodka śmietana do gotowania

Według potrzeby i do uzyskania odpowiedniej gęstości dodajemy śmietanę. Po ponownym zmiksowaniu puree podgotowujemy.

4. Wartość energetyczna

100g 50 kcal

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie