PRZEPISY

Dyniowe muffiny

Dyniowe muffiny

Tak, i z dyni może być ciastko... i to jakie dobre.

przepis,fotoprzepis,dynia,rodzynki,mąka chlebowa pszenna T750,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ90gramów
cukier waniliowy8gramów
dynia600gramów
masło-
mąka chlebowa pszenna T750370gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
proszek do pieczenia8gramów
rodzynki70gramów

 

Przepis

1. Dyniowe ciasto

dynia 600 gramów  rodzynki 70 gramów  cukier kryształ 90 gramów  cukier waniliowy 8 gramów

Do większej miski zetrzemy na grubo na tarce miąższ z dyni. Dodajemy rodzynki, jajka, cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszamy.

2. Dodajemy mąkę

mąka chlebowa pszenna T750 370 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

Do miski dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

3. 

Wszystko razem dokładnie wymieszamy.

4. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Dyniowym ciastem wypełniamy papierowe foremki włożone do otworów blachy na muffiny, albo do natłuszczonych, mąką posypanych otworków. Pieczemy 20 minut w 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie